AFM beboet Goudse voor 2 ton

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft Goudse Levensverzekeringen een boete opgelegd van 200.000 euro wegens het overtreden van de pensioenwet. Dat maakte de toezichthouder woensdag bekend.

Volgens de AFM heeft Goudse in 2010 belangrijke informatie onthouden aan deelnemers bij de beëindiging van een pensioenregeling. Daardoor zijn ze mogelijk financieel benadeeld en hebben ze geen weloverwogen keuze kunnen maken over hun financiële situatie. De betreffende deelnemers kregen bij het stopzetten van de pensioenregeling geen informatie over onder meer het recht op waardeoverdracht en de waarde van de pensioenuitkering als deze niet zou worden overgedragen.

Maar volgens de AFM heeft Goudse alsnog aan de betrokken deelnemers de wettelijk verplichte informatie verstrekt. ,,Ook heeft zij aangeboden om te zorgen voor een passende oplossing als oud-deelnemers aangeven nadeel te hebben ondervonden, omdat Goudse niet tijdig de betreffende informatie heeft verstrekt'', laat de toezichthouder weten.