Ali B genomineerd voor Televizier-Ring

HILVERSUM (ANP) - Ali B op Volle Toeren is dit jaar genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Dat maakte de AVRO maandag bekend. Het is de eerste keer dat het muziekprogramma genomineerd is. De andere kanshebbers zijn The Voice of Holland en Wie is de Mol?, die vorig jaar ook waren genomineerd, maar werden verslagen door Voetbal International.

Ali B maakt nog een kans op een prijs; hij sleepte ook een nominatie voor beste presentator in de wacht. Ook daar heeft hij te maken met concurrenten die al eerder genomineerd waren. Voor Matthijs van Nieuwkerk is het zijn zesde nominatie. Hij won de prijs echter nog niet. Jeroen van Koningsbrugge won de prijs in 2010 en 2011.

Bij de presentatrices zijn Linda de Mol, Wendy van Dijk en Yvon Jaspers genomineerd. Linda de Mol won al twee keer, Wendy van Dijk en Yvon Jaspers wonnen ieder al vier keer.

De prijs wordt vrijdag 19 oktober voor de 47e keer uitgereikt. De verkiezing wordt georganiseerd door de tv-gids Televizier. Dit jaar brachten ruim 450.000 mensen een stem uit.