‘Altice zoekt steun voor overname Charter’

NEW YORK (ANP) - Het in Amsterdam genoteerde kabel- en telecomconcern Altice overweegt steun te vragen van investeerders voor de overname van het Amerikaanse kabelbedrijf Charter Communications. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg.

Naar verluidt heeft het van oorsprong Franse Altice het Canadese pensioenfonds CPP Investment Board en investeringsmaatschappij BC Partners gevraagd om mee te doen met het financieren van de overname. Die twee zijn al grote aandeelhouders van het Amerikaanse dochteronderdeel Altice USA en werkten in het verleden vaker samen met Altice. De onderhandelingen bevinden zich volgens de bronnen nog in een vroeg stadium en het is nog niet duidelijk of er echt meegewerkt gaat worden aan een overname van Charter.

Eerder deze maand verschenen berichten in de media dat Altice en Altice USA werken aan een bod op Charter. De marktwaarde van Charter bedraagt circa 120 miljard dollar. Er is nog geen formeel bod gedaan op Charter dat veel groter is dan Altice en Altice USA. Ook is het niet zeker of er wordt doorgezet met een overnamebod.

0 Reacties Doe mee met de discussie →