Beursweek in teken van Fed en macro’s

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers kijken nu het cijferseizoen er grotendeels opzit vooral uit naar ontwikkelingen rondom de Amerikaanse Federal Reserve. Ook krijgen ze komende week onder meer een reeks macro-economische cijfers voor de kiezen.

Handelaren in New York en Japan maken zich verder op voor een korte week. Donderdag blijft de beurs in New York dicht wegens Thanksgiving en op Black Friday wordt daar maar een halve dag gehandeld. In Japan blijft de beurs donderdag dicht wegens Dag van de Arbeid.

De Fed publiceert woensdag de notulen van zijn meest recente beleidsvergadering. Daarin zal worden gespeurd naar hints over het toekomstige monetaire beleid. Alom wordt erop gerekend dat de rente volgende maand zal worden verhoogd. Verder geeft scheidend Fed-voorzitter Janet Yellen dinsdag een toespraak in New York.

Consumentenvertrouwen

Wat macrocijfers betreft verschijnen er onder meer publicaties over het consumentenvertrouwen in Nederland, de VS en Frankrijk. Verder staan er cijfers gepland over de economische groei in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

In Groot-Brittannië zal minister van Financiën Philip Hammond een begrotingstoespraak houden. Ook onthult hij met de brexit in het vooruitzicht nieuwe fiscale plannen.

Kwartaalcijferperiode

In Amsterdam worden in het staartje van de kwartaalcijferperiode nog resultaten verwacht van enkele kleinere fondsen, zoals OCI, Accsys, Kardan en HAL. Verder komt ingenieurs- en adviesbureau Arcadis met een strategie-update. Analisten verwachten dat Arcadis daarmee onder meer zijn winstgevendheid zal proberen op te krikken.

Elders in Europa openen staalgigant ThyssenKrupp, drankproducent Rémy Cointreau en luchtvaartmaatschappij easyJet de boeken. In de Verenigde Staten geldt dat voor techbedrijf Hewlett Packard Enterprise en machinebouwer Deere.

0 Reacties Doe mee met de discussie →