Beurzen VS omhoog na cijfers Alcoa

NEW YORK (ANP) - Meevallende jaarcijfers van aluminiumreus Alcoa zetten woensdag de Amerikaanse effectenbeurzen op winst. Vooral de hoger dan verwachte omzet en geruststellende vooruitzichten voor dit jaar vielen goed bij beleggers.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond in de middaghandel 0,4 procent hoger op 13.383 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg 0,2 procent tot 1460 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq stond 0,4 procent in de plus op 3103 punten.

Alcoa ging na de publicatie van de jaarcijfers aanvankelijk omhoog, maar noteerde in de middag vrijwel vlak. Boeing was de sterkste stijger in de Dow. De vliegtuigfabrikant sprak zijn vertrouwen uit in de 787 Dreamliner, het nieuwe vlaggenschip dat sinds vorig jaar vliegt, maar eerder deze week opnieuw in opspraak kwam door een veiligheidsincident. De sterkste daler was Bank of America, dat 3,9 procent in waarde zakte.

Facebook was een opvallende winnaar in de Nasdaq. De aandelen van het sociale netwerk werden 4,4 procent meer waard, en kwamen voor het eerst in een bijna halfjaar tijd boven de 30 dollar. Daarmee behoorde Facebook tot de sterkse stijgers op de technologiebeurs.