Britse filmclub royeert Harvey Weinstein

LONDEN - Harvey Weinstein is zijn lidmaatschap van het Brits Film Instituut kwijt. De organisatie eerde de Amerikaanse producer met deze hoogste persoonlijke onderscheiding in 2002 wegens zijn verdiensten voor de ontwikkeling van film en televisie.

De BFI nam het besluit Weinstein te royeren wegens de reeks beschuldiging en van seksuele intimidatie en misbruik. De ooit zo machtige Hollywood-baas ontkent de verdachtmakingen en zegt dat alle relaties die hij had met wederzijds goedvinden waren.

''Het lidmaatschap is het belangrijkste eerbetoon dat we kunnen geven. De serieuze en wijdverbreide aantijgingen wegens Harvey Weinstein's ontstellende gedrag staan lijnrecht tegenover onze waarden'', verklaarde de BFI donderdag tegen de BBC.

Het is niet de enige onderscheiding die Weinstein is verloren sinds de aanklachten naar buiten kwamen. Ook de Academy, de organisatie die de Oscars uitreikt, en festivals als Cannes hebben Weinstein geroyeerd of zijn lidmaatschap ontnomen. Hij houdt zelf vol niets gedaan te hebben.

0 Reacties Doe mee met de discussie →