Dood van Faber maakt veel los

UTRECHT (ANP) - Na de vondst van het lichaam van Anne Faber, donderdag, zijn verschillende initiatieven op gang gekomen om de 25-jarige Utrechtse te herdenken.

Een vrouw wil zondag 29 oktober een fietstocht organiseren langs dezelfde route die Faber fietste toen ze verdween. ,,Laten we fietsen voor Anne, laten zien dat we haar familie en vrienden steunen. Laten we dezelfde route fietsen, die zij fietste, zoals ze wel vaker deed. We moeten laten zien dat we niet bang hoeven te zijn als we over straat gaan, dat we van elkaar afblijven", schrijft Stephanie van Elmpt op Facebook. Ze zegt Faber niet persoonlijk te hebben gekend, maar wel erg geraakt te zijn door haar dood.

Een anonieme 'moeder van drie dochters' is een petitie begonnen gericht aan onder meer premier Mark Rutte, waarin ze een onderzoek eist naar ,,het falend rechtssysteem in de zaak van Michael P.'' P. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 25-jarige vrouw. De petitie was rond 11.30 uur 140.000 keer getekend.

Bloemen

In het Horsterwold in Zeewolde, waar het lichaam van Faber werd gevonden, zijn bloemen neergelegd. Op sociale media circuleert ook een oproep om bloemen te leggen bij het gemeentehuis van Beuningen, waar de moeder van Anne Faber werkt. Het Marnix College in Ede, waar haar vader docent is, heeft een steunbetuiging op de website gezet.

Er zijn verschillende condoleanceregisters opengesteld. In Fabers woonplaats Utrecht ligt een register op het stadhuis en in het stadskantoor. Vanaf maandag kunnen mensen ook een register tekenen bij Het Huis Utrecht, de creatieve werkplaats waar Faber sinds een paar maanden werkte. Online kunnen mensen een bericht achterlaten op Condoleance.nl.

0 Reacties Doe mee met de discussie →