DWDD maakt remake van BBC’s Perfect Day

AMSTERDAM - De wereld draait door heeft vrijdag het jaar afgesloten met het uitzenden van een remake van het nummer Perfect Day van Lou Reed, opgenomen door een groot aantal Nederlandse artiesten. Het programma trad daarmee in de voetsporen van de Britse omroep BBC, die in 1997 een speciale versie maakte met Britse artiesten.

Onder anderen Henny Vrienten, Paul de Munnik, Ellen ten Damme, Tim Knol, Lakshmi en Lee Towers verleenden hun medewerking. Ook Tino Martin, de 3JS, Tania Kross, Kenny B, Ronnie Flex, Leona Philippo, Spinvis, Lucas Hamming en Sue The Night zijn in het nummer te horen. De clip, die gebaseerd was op de Britse versie, werd in de studio live begeleid door het Metropole Orkest.

De BBC-versie was in 1997 een grote hit in Groot-Brittannië. In totaal ging de single, met beroemdheden als Bono, David Bowie, Elton John en Tom Jones, anderhalf miljoen keer over de toonbank.

Of de Nederlandse versie ook wordt uitgebracht, is niet bekend. Op sociale media werd de DWDD-single in ieder geval met enthousiasme begroet.

0 Reacties Doe mee met de discussie →