Eriksen leidt Denemarken naar WK

DUBLIN (ANP) - Denemarken heeft zich voor de vijfde keer geplaatst voor het WK. De ploeg van bondscoach Age Hareide bracht het tweeluik tegen Ierland in de play-offs tot een groots einde. De Denen wonnen in Dublin met 5-1 en dat was na de teleurstellende 0-0 zaterdag in de thuiswedstrijd meer dan voldoende voor kwalificatie. Met drie treffers was Christian Eriksen de grote man.

De Deense bevolking leefde na de 0-0 zaterdag in Kopenhagen tussen hoop en vrees. De snelle treffer van Shane Duffy, die de thuisploeg al in de zesde minuut op voorsprong bracht, voorspelden nog meer onheil voor de Denen. Na een klein halfuur namen de bezoekers de controle over de wedstrijd echter over. Andreas Christensen en Eriksen, op aangeven van Feyenoorder Nicolai Jørgensen, zetten Denemarken op voorsprong.

Na ruim een uur besliste de ex-Ajacied het duel met een bekeken schot (1-3). Een kwartier voor tijd voltooide Eriksen zijn kostbare hattrick. Het was zijn elfde treffer in deze kwalificatiecampagne. Nicklas Bendtner benutte in de laatste minuut nog een strafschop: 1-5.

0 Reacties Doe mee met de discussie →