Welingelichte Kringen.nl
WOENSDAG 31 AUGUSTUS 2016 

Evacuaties Japan wegens tyfoon

Evacuaties Japan wegens tyfoon
Door - zondag 30 september 2012, 20:37 in categorie: Samenleving

TOKIO (ANP) - In Japan zijn zondag uit voorzorg tienduizenden mensen geëvacueerd uit vrees voor de komst van de tyfoon Jelawat, aldus de lokale media.

De autoriteiten in de stad Nagoya hebben de evacuatie bevolen van 57.000 mensen uit vrees voor overstromingen van rivieren. In de stad Ishinomaki moesten 11.000 mensen hun huizen verlaten.

De storm raasde eerder met zware windstoten over het eiland Okinawa, waar zeker een persoon omkwam en 140 gewond raakten. Volgens de weersvoorspelling trekt de tyfoon de komende 24 uur richting Tokio. De storm gaat gepaard met zware windstoten en regenval en zwiept de golven op tot 10 meter hoogte.

 • Paulraw

  viezier …..

  Ongelooflijk wat een spellingsbarbaren hier…

 • RhodBerth

  Wat een nonsense om de schuld bij Verhagen te leggen. De val van het CDA is ingezet tijdens de regeerperiode met de PvdA (en de CU), onder Balkenende. Voordat Verhagen met Wilders in zee ging stond het CDA al op 15-17 zetels in de peilingen.

  • Templein

   Maar Verhagen was de druppel die tijdens Balkenende de emmer deed overlopen. Hij schoffeerde de PvdA opnieuw door zich niets aan te trekken van de afspraak met de PvdA om te stoppen in Afghanistan.
   Verhagen hield zijn eigen gesprekjes met zowel de VS als met de NAVO. Hij was gewend om met list en bedrog zijn zin te krijgen en de PvdA in een hoek te duwen.

 • Blauwerik

  Het grote manco van het CDA is natuurlijk dat zij (in willekeurige volgorde) een links kabinet steunen of zelfs mogelijk maken met een flink aantal rechtse stemmen (Balkenende 4) of een rechts kabinet met deels linkse stemmen (Balkenende 2 + 3, Rutte 1).

  Dit is ten eerste boerenbedrog, ten tweede geen aanwinst voor de democratie en ten derde, wat mij betreft, een bijdrage aan zeer bedenkelijke acties als bij Balkenende 2 + 3 en Rutte-1.
  Ieder zinnig mens zal dan ook hopen dat zowel rechtse als linkse kiezers daar niet meer intrappen, ook niet over enkele jaren of decennia.

 • Blauwerik

  Het was even onduidelijk of mijn reactie was geplaatst, maar oké, dus.
  In ieder geval lijkt Verhagen mij niet de schuld van het CDA-verlies.