Festival herdenkt Chris Cornell

COLUMBUS - Het muziekfestival Rock on the Range in Columbus in de Amerikaanse staat Ohio herdenkt dit weekend de overleden leadzanger Chris Cornell (52) van de rockband Soundgarden.

Soundgarden prijkt groot op het affiche van het festival, maar in plaats van een show van Soundgarden zal een herdenkingsoptreden plaatsvinden ter ere van Cornell die woensdag zelfmoord pleegde in een hotel in Detroit. Volgens TMZ wordt er niet veel prijsgegeven over de vorm van het eerbetoon dat is gepland na de set van de Amerikaanse rockband Live.

Op de website van het festival staat: ''We zijn verslagen door de plotselinge dood van Chris Cornell. Hij was een ware held van de muziek, de stem van een generatie. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie, vrienden en de voltallige muziekgemeenschap. Hij is nu de stem van een engel, die op ons neer zal kijken terwijl wij hem het hele weekend lang zullen eren."

Chris Cornell behoorde tot de grondleggers van de grunge, de gitaarrock uit Seattle die begin jaren negentig populair werd door onder meer ook Nirvana, met frontman Kurt Cobain, en Pearl Jam.

0 Reacties Doe mee met de discussie →