Flecha kan weer aanvallen bij Vacansoleil

BENIDORM (ANP) - Na drie seizoenen bij Team Sky is Juan Antonio Flecha blij dat hij dit jaar bij zijn nieuwe werkgever Vacansoleil-DCM weer voor zijn eigen kans kan gaan. ,,Sky had andere belangen", aldus de 35-jarige Spanjaard. ,,Nu kan ik mijn eigen ambities weer waarmaken. Een tourrit staat hoog op mijn verlanglijstje'', zegt de 35-jarige 'veteraan' op de website van de Nederlands ploeg.

Hij kende een mooie tijd bij Team Sky, maar heeft toch zijn vrijheid nodig. ,,Ik heb met genoegen op kop gereden voor Wiggins en sprints aangetrokken voor Cavendish, maar om gelukkig te zijn moet ik kunnen aanvallen. De belangen liggen er anders en daar is op zich niets mis mee. Maar ik heb nog mijn eigen ambities en als ik die wil waarmaken, moest ik naar een ploeg waarin ik vrijheid krijg."

Flecha, die eerder ook onder contract stond bij de Raboploeg, wist dat hij bij Sky nooit meer een kans zou krijgen voor een ritzege in de Tour te gaan. ,,Maar ik weet dat ik het kan, dus die mogelijkheid wil ik grijpen. Hij wil ook graag zijn ervaringen delen. ,,Ik ben er voor deze ploeg om gebruikt te worden. Het is mooi om te zien als anderen daardoor verbeteren. Een toekomst als sportdirecteur zie ik daarom ook wel zitten. Ik ben niet bang om te praten en om mijn zegje te doen."