FNV sluit hardere acties Swissport niet uit

SCHIPHOL (ANP) - Medewerkers van bagage- en passagiersafhandelaar Swissport hebben vrijdag opnieuw actiegevoerd. Ze hielden in de ochtend enkele uren een stiptheidsactie aan de incheckbalie, liet vakbond FNV weten. Dit leidde tot enige opstopping, maar passagiers misten hierdoor geen vluchten.

FNV-bestuurder Egon Groen sluit hardere acties in de toekomst niet uit als Swissport niet tegemoet komt aan de eisen van de werknemers. Het bedrijf kampt al langer met onderbezetting, zegt de vakbond. Begin oktober zou het bedrijf de werknemers echter hebben laten weten dat het werk voortaan met nog minder mensen gedaan moet worden. Er werken zo'n duizend mensen bij het bedrijf.

Groen ontving donderdag een briefje van de directie waarin stond dat ze in gesprek wil met de vakbond. ,,Maar daarop heb ik eerst nadere informatie opgevraagd. Praten heeft pas zin als we zicht krijgen op of onze eisen worden ingewilligd.''

Swissport bemant de incheckbalies voor onder meer TUI, Corendon, Singapore Airlines, Cathay Pacific en Turkish Airlines. Tijdens het inchecken van vluchten hield zo'n driekwart van de twintig medewerkers zich tijdens de actie stipt aan de veiligheidsregels houden. Dat betekent onder meer dat ze geen koffers zwaarder dan 25 kilogram tillen zonder hulp.

0 Reacties Doe mee met de discussie →