GS Brabant zet vergaderweek in Parma door

DEN BOSCH (ANP) – Ondanks ophef en kritische vragen staat voor Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant een geplande vergaderweek in Parma (Italië) niet ter discussie. VVD-gedeputeerde Yves de Boer heeft dat dinsdag desgevraagd gezegd.

De Brabantse coalitiepartijen CDA en SP én oppositiepartijen PvdA, PVV en Partij voor de Dieren hebben twijfels over een driedaagse vergadersessie in Parma. Ook in de Tweede Kamer is de reis opgevallen. De PvdA in het parlement heeft vragen gesteld over de kosten en wenselijkheid.

De PVV gaat niet mee op het 'snoepreisje' en het CDA zegt dat Gedeputeerde Staten geen argumenten hebben om in Italië te gaan vergaderen over de toekomst van de Brabantse veehouderij. ,,Het is geen verstandige keuze in tijden dat iedereen de broekriem moet aanhalen'', zegt CDA-fractievoorzitter Conny Kerkhof. De SP was tegen de reis maar heeft ingestemd op voorwaarde dat er geen besluiten worden voorgekookt en dat de pers aanwezig mag zijn.

Gedeputeerde De Boer zegt dat hij nog werkt aan het inhoudelijke programma dat de kritische Statenleden verlangen. Hij zegt dat Brabant in Parma kan leren hoe een streekproduct verkocht moet worden.