Guardiola nuchter na zeldzame nederlaag

CHARKOV (ANP) - Coach Pep Guardiola van Manchester City maakte zich na de eerste nederlaag (2-1 bij Sjachtar Donetsk) in 29 duels op rij niet druk. ,,Het was een goede wedstrijd, met mijn felicitaties voor de thuisclub'', liet de Spanjaard nuchter weten. Dankzij de overwinning op het dit jaar langdurig onverslaanbare Manchester City plaatste Sjachtar zich eveneens voor de achtste finales in de Champions League.

Guardiola had voor het uitstapje naar Oekraïne allerminst zijn beste spelers opgeroepen. Hij prees de jonge garde die van hem een kans had gekregen. ,,Ik ben blij voor Tosin Adarabioyo, Phil Foden en Brahim Diaz dat ze goed hebben gespeeld. We kwamen hier om te winnen en hebben er tot het eindsignaal voor gestreden. Het zat er deze keer echter niet in, maar ik ben tevreden over onze manier van spelen.''

Guardiola wist al hoe het de komende dagen verder moet. ,,Uitrusten en voorbereiden op onze volgende wedstrijd'', doelde hij op de kraker tegen stadgenoot Manchester United, zondag op Old Trafford.

0 Reacties Doe mee met de discussie →