Guardiola wil defensieve versterking City

MANCHESTER (ANP) - Manchester City gaat komende maand weer de transfermarkt op. De sterrenploeg van manager Pep Guardiola mag dan nog altijd ongeslagen zijn en fier aan kop staan in de Premier League, toch vindt de Spaanse trainer dat hij nog wel wat versterking kan gebruiken. ,,Zeker centraal achterin heb ik niet veel opties'', zei Guardiola, die John Stones en Vincent Kompany momenteel mist vanwege blessures. ,,We willen niet iemand aantrekken voor een paar maanden, maar een verdediger die we jarenlang kunnen gebruiken.''

Britse media brachten direct Virgil van Dijk weer in verband met de lichtblauwe formatie uit Manchester. De verdediger van Southampton stond afgelopen zomer al in de belangstelling van zo'n beetje alle Engelse topclubs. Vooral Liverpool was erg concreet. Tot een transfer kwam het echter niet, omdat Southampton weigerde mee te werken aan een vertrek van Van Dijk.

Volgens de Engelse krant The Times heeft City nu zo'n 80 miljoen euro over voor Van Dijk. Ook Arsenal zou een poging willen wagen om de 26-jarige Brabander aan te trekken.

0 Reacties Doe mee met de discussie →