Handbalsters erop of eronder tegen Japan

MAGDEBURG (ANP) - De Nederlandse handbalsters spelen maandagavond (20.30 uur) in Magdeburg hun eerste wedstrijd in de knock-outfase van het WK in Duitsland. Japan is de tegenstander en de inzet een plek in de kwartfinales. Als Oranje verliest, ligt het uit het toernooi.

Het vrouwenteam, dat twee jaar geleden verraste met het zilver op het WK in Denemarken, begint met een goed gevoel aan de ontmoeting met de Aziaten. De ploeg van bondscoach Helle Thomsen sloot de groepsfase af met een overtuigende zege op gastland Duitsland (31-23).

Bondscoach Thomsen voerde een opvallende wijziging door in de selectie. Ze liet de 33-jarige Pearl van der Wissel invliegen en stuurde debutante Angela Steenbakkers naar huis. Van der Wissel stopte ruim vijf jaar geleden als international, maar is nog altijd actief op clubniveau bij het Deense Odense. Thomsen wil haar graag gebruiken tegen Japan.

Van der Wissel was er al bij op het WK van 2005, toen Nederland vijfde werd. Ze werd na het toernooi opgenomen in het sterrenteam van de beste speelsters.

0 Reacties Doe mee met de discussie →