Hennepkwekerij in leegstaande seksclub Hulten

HULTEN (ANP) – De politie heeft maandagochtend een hennepkwekerij en -knipperij ontdekt in een leegstaande seksclub in Hulten (Noord-Brabant). Drie aanwezigen zijn gearresteerd.

In het pand stonden honderden hennepplanten. In containers trof de politie geknipte hennep. De exacte hoeveelheid was maandagmiddag nog niet bekend.

De verdachten probeerden vergeefs te vluchten. Het gaat om een man en vrouw uit Oss (32 en 35 jaar) en een man uit Den Bosch, meldde een politiewoordvoerster.

De seksclub werd een jaar geleden failliet verklaard. In de buurt gaan veel geruchten dat motorclub Satudarah achter de schermen de leiding had en opbrengsten confisqueerde.

Het pand werd destijds gehuurd en is na het faillissement van eigenaar veranderd.

Curator Thijs Schraven heeft tegen de bestuurder en feitelijk leidinggevenden van de seksclub vorig jaar aangifte gedaan wegens faillissementsfraude. In het pand werd destijds een computer in beslag genomen met beelden die mogelijk bewijs leveren voor criminele activiteiten in het pand. De curator wil daarover niet meer vertellen. ,,Daar spreek ik alleen met de politie over.''

Over betrokkenheid van motorclub Satudarah weet de curator niets.

.