Kleine winsten op voorzichtig Wall Street

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenmarkten stond vrijdagmiddag op lichte winst, een dag nadat een aanslag in Barcelona en aanhoudende onrust rond het team van president Donald Trump voor flinke koersverliezen hadden gezorgd. Sportschoenenverkoper Foot Locker maakte op de beurs een flinke smak na tegenvallende kwartaalcijfers.

De Dow-Jonesindex, met daarin de dertig grootste Amerikaanse beursfondsen, stond tijdens de middaghandel in New York 0,1 procent hoger op 21.769 punten. De bredere S&P 500 steeg 0,3 procent tot 2436 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,4 procent omhoog naar 6243 punten.

Foot Locker kon beleggers niet overtuigen met zijn resultaten. De verkopen en de winst liepen terug en de vooruitzichten die het bedrijf schetste vielen al evenmin in goede aarde. Het aandeel kelderde bijna 27 procent. De cijfers van tractorbouwer Deere voldeden evenmin aan de verwachtingen. Dat aandeel verloor 4,5 procent.

Estée Lauder

Estée Lauder deed het stukken beter. De cosmeticaproducent rapporteerde een hogere kwartaalwinst dan een jaar eerder en werd daarvoor beloond met een koerswinst van 7,5 procent. De resultaten van Applied Materials werden eveneens goed ontvangen. De toeleverancier aan de chipindustrie kreeg er 3,1 procent bij.

Energiebedrijf Calpine kon eveneens rekenen op veel belangstelling van beleggers. Het bedrijf wordt voor een bedrag van 5,6 miljard dollar in contanten overgenomen door een groep investeerders onder aanvoering van Energy Capital Partners. Het aandeel won 10 procent.

Euro

Het slechte nieuws van Foot Locker had ook zijn weerslag op Nike. De sportkledingfabrikant bungelde onder aan de Dow met een verlies van 4,2 procent. Caterpillar daarentegen was koploper bij de hoofdfondsen. De fabrikant van zware machines voor de industrie, land- en mijnbouw werd 1,1 procent meer waard.

De euro was 1,1745 dollar waard, tegen 1,1742 dollar toen eerder op de dag de Europese beurzen de deuren sloten voor het weekeinde. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,8 procent tot 48,42 dollar. Brentolie werd 3,2 procent duurder en bracht per vat van 159 liter 52,66 dollar op.

0 Reacties Doe mee met de discussie →