Koolmees: werken met polder aan nieuw pensioen

DEN HAAG (ANP) - Het draagvlak voor het pensioenstelsel ,,brokkelt langzaam af" en daarom is het volgens minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) belangrijk dat met werkgevers- en werknemersorganisaties overeenstemming wordt bereikt over vernieuwing van de oudedagsvoorziening.

De minister vreest dat ouderen en jongeren straks ,,lijnrecht tegenover elkaar staan" als het gaat om het pensioen, zei hij maandag op een bijeenkomst. Ouderen omdat hun pensioen niet wordt geïndexeerd en jongeren omdat ze niet meer willen meedoen aan de voorziening.

Vernieuwing van de oudedagsvoorziening vraagt volgens Koolmees ,,vooral een goede samenwerking met alle partners''. Daarbij moeten in het zogeheten poldermodel deelbelangen aan de kant worden gezet. Het blijven vasthouden aan deelbelangen ,,maakt je blind voor overkoepelende problemen, die voor de buitenwereld allang zichtbaar zijn".

Koolmees prees het overleg met werkgevers en werknemers. ,,Ik geloof niet in 'voor’ of 'tegen’ de polder. De polder is een feit", zei hij.

0 Reacties Doe mee met de discussie →