voetbal
door anp
zaterdag, 23 juni 2018 om 22:20
kroos van schlemiel tot held1529785455
SOTSJI (ANP) - Toni Kroos vervulde in meerdere opzichten een hoofdrol in de enerverende WK-wedstrijd van Duitsland tegen Zweden in Sotsji (2-1). De middenvelder van Real Madrid ging bij de openingstreffer van Ola Toivonen na ruim een half uur lelijk in de fout. Diep in blessuretijd maakte hij die flater meer dan goed door uit een vrije trap de bal in de verre hoek te krullen.
,,Logisch dat iedereen nu naar mij kijkt'', sprak Kroos ingetogen. ,,Natuurlijk was die Zweedse goal mijn fout. Maar ik ben erin blijven geloven, zoals de hele ploeg. We hebben gespeeld om te winnen en uiteindelijk hebben we dat ook gedaan, al was het wel heel laat. In de laatste groepswedstrijd tegen Zuid-Korea moeten we ook weer volop gas geven. Als we dan de kansen wat beter benutten dan tegen Zweden, komt het wel goed. Nu kunnen we verder gaan bouwen.''
Kroos maakte in de 95e minuut een historische treffer. Nooit viel in een WK-wedstrijd op een later moment nog een winnend doelpunt, verlengingen niet meegerekend.