Levenslang voor Faig B.

ROTTERDAM (ANP) – Faig B. verdwijnt levenslang achter de tralies omdat hij vorig jaar mei vier vrouwen om het leven bracht en een poging deed een man van het leven te beroven. Dat heeft de rechtbank in Dordrecht donderdag bepaald.

De uitspraak deden de rechters in de extra beveiligde zittingszaal in Rotterdam. Ze veroordeelden B. voor drie moorden, doodslag en een poging tot doodslag.

B. schoot op 12 mei 2011 in zijn woning in Helmond zijn ex-vriendin Farida dood. Enkele dagen later, op 16 mei, reed hij naar Zwijndrecht. Daar bracht hij zijn andere ex-vriendin Nargiz, haar zus en hun moeder om het leven. Ook schoot hij op de vader van het gezin, die de aanslag overleefde.

Het Openbaar Ministerie had ook om een levenslange gevangenisstraf gevraagd, maar dan voor vier moorden en een poging daartoe. Maar moord op de moeder en poging tot moord op de vader achtte de rechtbank niet bewezen.

De 27-jarige verdachte, die tijdens de behandeling van de zaak roerloos alles aanhoorde, bekende betrokken te zijn bij de schietpartijen, maar ontkent dat hij de moorden heeft gepland. Hij zou in paniek zijn geweest.