Liverpool laat Sevilla terugkomen: 2-2

LIVERPOOL (ANP) - In de eerste groepswedstrijd op eigen veld in de Champions League heeft Liverpool meteen al punten verspeeld. De ploeg van trainer Jürgen Klopp kwam tegen Sevilla niet verder dan 2-2. Daarmee kon de Engelse ploeg zich niet herstellen van de afstraffing door Manchester City afgelopen zaterdag in de Premier League (0-5).

Georginio Wijnaldum speelde bij Liverpool de gehele wedstrijd. De international kwam op het veld scheidsrechter Danny Makkelie en zijn teamleden tegen. De Nederlandse arbitrage kwam het duel goed door.

Beide ploegen speelden vorig jaar in de finale van de Europa League tegen elkaar. Sevilla won met 3-1 in Basel. Klopp was toen al trainer van Liverpool. Hij heeft als coach in Europa nog steeds niet gewonnen van Sevilla na zes confrontaties met de Spaanse club.

Paal

Liverpool kwam door een treffer van Wissam Ben Yedder in de vijfde minuut op achterstand. Bij de rust leidde de thuisploeg al met 2-1 dankzij doelpunten van Roberto Firmino en Mohamed Salah. Vlak voor de pauze schoot Firmino uit een strafschop op paal. Die misser kwam Liverpool na de rust duur te staan. Joaquin Correa zorgde in de 72e minuut voor 2-2.

In Slovenië eindigde het duel tussen NK Maribor en Spartak Moskou in 1-1. International Quincy Promes werd bij de bezoekers in de 86e minuut gewisseld. Vlak daarvoor kwam Maribor op gelijke hoogte.

0 Reacties Doe mee met de discussie →