Loving Vincent maakt kans op Golden Globe

LOS ANGELES - De film Loving Vincent maakt kans op een Golden Globe. De film van de Britse regisseur Hugh Welchman maakt kans op een filmprijs in de categorie animatie. De nominaties van de Golden Globes werden maandag bekendgemaakt in Los Angeles.

In de film Loving Vincent, die in oktober in première ging in het Van Gogh Museum in Amsterdam, komen schilderijen van de wereldberoemde kunstschilder tot leven. Loving Vincent is de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, wordt zijn levensverhaal verteld.

Loving Vincent neemt het in de categorie animatie op tegen The Boss Baby, The Breadwinner, Ferdinand en Coco.

Hoofdrollen

De hoofdrollen worden vertolkt door sterren als Saoirse Ronan. Aidan Turner, Chris O’Dowd en Helen McCrory. De stem van Vincent van Gogh wordt ingesproken door de Nederlandse acteur Jochum ten Haaf, die eerder ook de schilder speelde in een veelgeprezen stuk op West End.

De Golden Globes worden op 7 januari voor de 75e keer uitgereikt. De ceremonie wordt live uitgezonden door de Amerikaanse omroep NBC. Seth Meyers presenteert de prijsuitreiking.

0 Reacties Doe mee met de discussie →