Manchester United en Basel doen goede zaken

LISSABON (ANP) - Manchester United heeft na drie wedstrijden in de Champions League de volle score binnen. De ploeg van coach José Mourinho won in Lissabon met 1-0 van Benfica en kan zich gaan opmaken voor overwinteren in Europa. Achter United heeft FC Basel de beste papieren voor de knock-outfase. De Zwitsers wonnen met 2-0 bij CSKA Moskou en volgen met zes punten in groep A. CSKA heeft drie punten en Benfica is nog puntloos.

Het werd in Lissabon niet de avond voor de achttienjarige Belgische doelman Mile Svilar van Benfica. Bij een verre vrije trap van Marcus Rashford in de tweede helft stond de debuterende doelman iets te vert voor zijn doel. Hij had het verrassende schot van de United-speler wel klem, maar was ondertussen achter de doellijn gestapt. Manchester, met Daley Blind in de basis, hield de 1-0 voorsprong vervolgens moeiteloos vast.

Basel deed goede zaken in Moskou. De Albanees Taulant Xhaka schoot zijn ploeg uit een snelle aanval na een half uur op 1-0. CSKA drong in de tweede helft aan, maar het was Basel dat in de slotfase uit een tegenstoot de 2-0 maakte via Dimitri Oberlin.

0 Reacties Doe mee met de discussie →