Martina gelooft in iets moois op Bahama’s

ARNHEM (ANP) - Sprinter Churandy Martina wil dit weekeinde vlammen op de World Relays in de Bahama's, de officieuze wereldtitelstrijd voor estafetteams. De atleet van Curaçao is de voortrekker van de Nederlandse sprinters op de 4x100 meter. ,,We willen de finale halen. Dan zijn we automatisch geplaatst voor de echte WK deze zomer in Londen'', laat de sprinter weten op zijn website.

Het mannenteam wist bij de vorige twee edities van het nog jonge mondiale evenement geen finaleplaats af te dwingen. Maar Martina ziet het voor dit jaar positief in. ,,Er kan iets moois gebeuren op de Bahama's. Op de estafette is alles mogelijk en we zullen ons goed moeten focussen op de race, maar ik heb er een goed gevoel over'', aldus Martina, die met Solomon Bockarie, Hensley Paulina, Joren Tromp, Giovanni Codrington en Dimitri Juliet het estafetteteam vormt.

De Atletiekunie heeft voor het eerst ook een vrouwenteam afgevaardigd naar de World Relays. Dafne Schippers is de kopvrouw van de ploeg, met verder Naomi Sedney, Jamile Samuel, Madiea Ghafoor en Marije van Hunenstijn. Ook de vrouwen mikken op een finaleplek op de 4x100 meter en daarmee een ticket voor de WK in Londen.

0 Reacties Doe mee met de discussie →