Netflix wil Weinstein Company niet kopen

LOS ANGELES - Het is "extreem onwaarschijnlijk" dat Netflix een bod zal uitbrengen op The Weinstein Company. Dat heeft CEO Reed Hastings maandag gemeld bij de presentatie van de kwartaalcijfers van het streamingbedrijf.

Het bedrijf van Harvey Weinstein, die verdacht wordt van jarenlange seksuele intimidatie en misbruik, staat volgens ingewijden in Hollywood in ieder geval deels te koop. Eerder maandag maakte investeringsbedrijf Colony Capital bekend dat het een 'kapitaalinjectie' geeft aan de studio, die kan leiden tot een verkoop. Het is niet bekend om welk bedrag het gaat.

The Weinstein Company heeft een uitgebreide collectie films en televisieseries. Netflix heeft al een deal met het bedrijf over de streamingrechten van een deel daarvan. Of die afspraken blijven staan, is volgens Netflix' contentbaas Ted Sarandos nog niet duidelijk. "Er is nog veel rook die moet optrekken na wat er is gebeurd. Onze zaken met The Weinstein Company zijn vrij afstandelijk. Het is voor ons sowieso niet cruciaal."

0 Reacties Doe mee met de discussie →