Nikkei sluit beste beursweek 2012 hoger af

TOKIO (ANP) - De beurs in Tokio is vrijdag licht hoger gesloten. Beleggers grepen de tegenvallende resultaten van de Amerikaanse technologiebedrijven Microsoft en Google aan om wat winst te nemen na de recente sterke koersstijgingen.

De Nikkei eindigde 0,2 procent hoger op 9002,68 punten. De Japanse beurs boekte deze week een winst van 5,5 procent en kende daarmee zijn beste beursweek van het jaar.

Yahoo Japan zakte ruim 2 procent nadat bleek dat internetbedrijf Google fors minder omzet en winst heeft geboekt in het afgelopen kwartaal dan verwacht. Ook de kwartaalwinst van softwaremaker Microsoft viel lager uit dan voorzien. NEC Corp klom daarentegen meer dan 10 procent. Het Japanse technologiebedrijf verhoogde zijn winstverwachting voor de periode april tot en met september. Herstructureringsmaatregelen hebben volgens het bedrijf een positief effect op de winstmarges.

De andere beurzen in het Verre Oosten gingen ook overwegend omhoog. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,3 procent hoger in de middaghandel en in Sydney won de All Ordinaries ook 0,3 procent. De Kospi in Seoul zakte 0,8 procent door verliezen in de technologiesector.