Noord-Nederland aast op WK wielrennen 2023

BERGEN (ANP) - De Stichting Cycling Championships Northern Netherlands ziet kansen om de wereldkampioenschappen wielrennen naar Nederland te halen. Na een gesprek met vertegenwoordigers van de internationale wielrenunie UCI is gekozen voor 2023 als streefjaar. ,,Uit dat gesprek is gebleken dat dat jaar het meest kansrijk is'', liet oud-schaatsster Renate Groenewold namens de stichting weten.

,,In december lieten we al weten het magische jaartal 2020 los te laten. Het verschaft ons de tijd om de juiste voorbereidingen te treffen en partijen te laten aanhaken en goede programma’s voor 2023 te ontwikkelen. We kunnen nu opschalen om ons kandidaat te gaan stellen'', aldus Groenewold, die met haar stichting de steun heeft van de provincies Groningen en Drenthe en de gemeenten Groningen, Emmen en Assen. Bauke Mollema heeft zich als ambassadeur verbonden aan het initiatief. De laatste keer dat de WK wielrennen in Nederland werden gehouden was in 2012 in Valkenburg.

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 • Burgermans

  Dat kunnen nooit wielrenliefhebbers zijn.

  • Jerapah

   Waarom denk je dat? Ik vind het een goed idee om een eventueel WK eens niet in Limburgse land te houden, maar in het noorden. De Giro is ook al eens gestart in Groningen, dus waarom niet?

   • Burgermans

    Er zijn in het Noorden helemaal geen heuvels of kasseien, dan krijg je dus altijd een massasprint, wat oersaai is. Je moet welhaast een wielrenhater zijn om zo’n saai WK te willen organiseren.

    • Jerapah

     Zijn massasprints oersaai? Dat ben ik niet met je eens. Het WK wielrennen is ook een keer op het circuit van Zandvoort georganiseerd en daar waren ook geen heuvels of kasseien te vinden.

     • Burgermans

      Een wedstrijd die in een massasprint eindigt is hoogstens één minuut spannend. Alle wielerliefhebbers willen bergen en kasseien zien.

     • Jerapah

      Bergen en kasseien zijn niet overal te vinden, een wedstrijd op een vlak parcours net zo interessant zijn.

     • Burgermans

      Twee uur wachten op een aangekondigde massasprint is nooit echt interessant.

     • Jerapah

      Dat valt best mee, in een WK wordt altijd anders gereden dan in een vlakke Tour etappe, die wedstrijden zijn inderdaad dodelijk saai.