Welingelichte Kringen.nl
WOENSDAG 31 AUGUSTUS 2016 

Obama loopt uit op Romney

Obama loopt uit op Romney
Door - vrijdag 14 september 2012, 01:40 in categorie: Samenleving

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Barack Obama loopt uit op zijn tegenstander bij de komende presidentsverkiezingen, de Republikein Mitt Romney. De Democraat Obama heeft momenteel 48 procent van de kiezers achter zich, Romney blijft steken op 41 procent. Dat blijkt donderdag uit een peiling van onderzoeksbureau Ipsos. Tot vorige week gingen de twee rivalen nog gelijk op.

Obama is bezig aan een opleving sinds de Democratische conventie. Daar werd hij aangeprezen door de populaire oud-president Bill Clinton. De meeste ondervraagden vinden dat Obama betere plannen heeft op het gebied van belastingen, gezondheidszorg, sociale voorzieningen, werkgelegenheid en de strijd tegen terrorisme. Romney wint het alleen op de aanpak van de staatsschuld.

 • Anton van Haasteren

  Het zijn net mensen. Jammer dat deze mensen het anderen wel verbieden

 • http://profile.yahoo.com/S2YYV2B7TWL6TCOM5EJQK7WGJE Tomas Leon

  Wel aardig amusement naar chinese maatstaven.
  Als je als buitenlandse macht(lees VS) het gezag van de communistische partij en dus van de regering in Beijing wil ondermijnen leidt je een clubje mensen op in China die als westerse papparazzi’s het leven van de partijbonzen aan de top gaan uitpluizen.
  En dan wel grondig te werk gaan; betalingen die gedaan worden met geld dat ze eigenlijk naar hun loon niet zouden kunnen uitgeven, hun nachtclub gedrag enz.
  De gemiddelde chinees die zich tot dusver alleen maar bekommerde om zijn familie en geld verdienen, wordt dan vanzelf politiek betrokken.
  Op deze manier blaas je de vijand van binnen uit op.