Omstreden columniste weg bij AD

ROTTERDAM (ANP) - Columniste Hanina Ajarai vertrekt bij het AD. Dat bevestigt hoofdredacteur Hans Nijenhuis na een bericht in NRC. In het jaar dat ze voor de krant schreef is er ,,onvoldoende klik gegroeid tussen haar en de lezer", aldus de hoofdredacteur.

Ajarai kreeg in juli veel kritiek over zich heen na een column waarin ze bekende dat de nasleep van de MH17-ramp haar niets deed, terwijl de ineenstorting van voetballer Abdelhak Nouri haar juist wel raakte.

Volgens Nijenhuis was dat niet de enige column die stof deed opwaaien. Kort tijd na de MH17-column schreef Ajarai een kritisch stuk over het plan om kinderen uit Haagse minimagezinnen een gratis smartphone te geven. Ook over die column bleken lezers te vallen.

,,We hebben het een jaar de tijd gegeven, maar in die tijd is de liefde tussen Hanina en de lezers niet zo opgebloeid als we hadden gehoopt. Dan moet je consequenties trekken", zegt Nijenhuis. Wie Ajarai opvolgt is nog niet bekend, wel dat het iemand zal zijn met ,,een nieuwe stem, een andere kijk op dingen".

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  • Burgermans

    Wat hadden ze bij het AD dan verwacht? Dat Mocro’s de krant zouden kopen als ze een racistisch hoofddoekje in dienst namen?

    • Jerapah

      Hanina Ajarai is alles behalve een ‘racistisch hoofddoekje’. In de gewraakte column over de MH17 stond geen onvertogen woord. De vraag waarom iemand eerder huilt om de voetballer Nouri dan om de MH17 slachtoffers is zelfs volledig legitiem en werd bovendien voorzien van de toevoeging dat de bekentenis niet was bedoeld om te provoceren of iemand te kwetsen. De column over de Smartphone voor Haagse minima gezinnen was zelfs uiterst vermakelijk en had net zo goed op de site van GeenStijl geplaatst kunnen worden. En dan had niemand er aanstoot aangenomen.