Ook Altice USA onderuit op beurs

NEW YORK (ANP/RTR) - Niet alleen Altice zelf is dinsdag flink onderuit gegaan op de beurs, ook de Amerikaanse tak van het telecom- en kabelconcern moest het ontgelden. Het aandeel Altice USA leverde in New York tussentijds tot ruim 9 procent in, nadat duidelijk werd dat de activistische belegger Jana Partners uit het bedrijf is gestapt.

Jana had eind september nog 200.000 aandelen Altice USA. Uit een nieuwe melding bij de Amerikaanse beurstoezichthouder blijkt echter dat het hedgefonds al die stukken van de hand heeft gedaan.

Beleggers schrokken zo van het bericht dat Altice USA nu op koers ligt voor zijn slechtste dag sinds zijn debuut op de Amerikaanse beurs in juni dit jaar. De aandelen werden destijds geprijsd op 30 dollar. Nu zijn ze nog zo'n 19 dollar waard.

Altice zelf heeft op de beurs in Amsterdam de laatste tijd al flinke klappen gekregen. Dinsdag bungelde Altice onderaan de AEX met een min van ruim 13 procent, waardoor inmiddels al meer dan 40 procent van de beurswaarde in rook is opgegaan. De beurskoers van Altice is in een duikvlucht beland na tegenvallende cijfers en zorgen over de hoge schuld.

0 Reacties Doe mee met de discussie →