Oranje in hoogste divisie Nations League

NYON (ANP) - Het Nederlands elftal mag volgend jaar waarschijnlijk toch aan de hoogste divisie van de Nations League deelnemen. Oranje heeft zich door de winst op Zweden (2-0) alsnog bij de beste twaalf landen van de ranglijst van de UEFA geschaard.

De Europese voetbalbond heeft de indeling van de Nations League nog niet bevestigd. Op 24 januari 2018 vindt de loting voor de nieuwe competitie voor landenteams plaats.

De Nations League gaat volgend jaar september van start en is een nieuwe competitie die kan dienen als 'ontsnappingsroute' richting het EK van 2020. De 55 landen die bij de UEFA zijn aangesloten, worden op basis van hun plek op de Europese ranglijst verdeeld over vier divisies. Zo spelen in groepen van drie of vier de sterke landen tegen elkaar en de zwakkere ook. Dat gebeurt in september, oktober en november 2018. De groepswinnaars gaan een divisie omhoog, de hekkensluiters degraderen. Per divisie is één ticket naar het EK te verdienen, ook dus voor de 'kleintjes' uit de D-categorie.

Het reguliere kwalificatietoernooi voor het EK van 2020 loopt van maart 2019 tot en met november 2019. Die Europese eindronde wordt in dertien verschillende landen gespeeld. De ArenA in Amsterdam heeft vier duels toegewezen gekregen.

Huidige indeling Nations League op basis van ranglijst UEFA.

Divisie A

Duitsland, Portugal, België, Spanje, Zwitserland, Frankrijk, Engeland, Italië, Polen, Kroatië, IJsland en Nederland.

Divisie B

Rusland, Noord-Ierland, Slowakije, Zweden, Wales, Oekraïne, Bosnië-Herzegovina, Oostenrijk, Turkije, Ierland, Denemarken en Hongarije.

Divisie C

Slovenië, Albanië, Montenegro, Servië, Schotland, Tsjechië, Roemenië, Griekenland, Bulgarije, Israël, Noorwegen, Cyprus, Finland, Estland en Azerbeidzjan.

Divisie D

Litouwen, Wit-Rusland, Georgië, Armenië, Macedonië, Faeröer Eilanden , Luxemburg, Letland, Moldavië, Kazachstan, Liechtenstein, Andorra, Malta, Kosovo, San Marino en Gibraltar.

0 Reacties Doe mee met de discussie →