Pakistan redt westers gezin

ISLAMABAD (ANP/RTR) - De Pakistaanse strijdkrachten zeggen een westers gezin te hebben gered uit handen van 'terroristen'. Het gaat volgens een verklaring om een Canadees, zijn Amerikaanse vrouw en drie kinderen.

Het gezin viel volgens het leger in 2012 in handen van ,,terroristen uit Afghanistan''. De Pakistanen noemen de namen van de geredde buitenlanders niet, maar de Verenigde Staten bevestigden later dat het gaat om Joshua Boyle, Caitlan Coleman en hun kinderen.

Het echtpaar verdween vijf jaar geleden tijdens het backpacken in Afghanistan. Ze vielen vermoedelijk in handen van het zogeheten Haqqani-netwerk, dat banden heeft met de Taliban. Coleman was op dat moment zwanger.

Positief moment

Het Pakistaanse leger zei volgens de krant Dawn in actie te zijn gekomen nadat inlichtingen waren verstrekt door de Amerikanen. Die hadden ontdekt dat de gijzelaars naar Pakistan waren gebracht. Pakistan bracht geen details naar buiten over de redding.

De Amerikaanse president Donald Trump reageerde opgetogen op het vrijkomen van het gezin. Hij zei in een verklaring dat de Amerikaanse en Pakistaanse regeringen ,,de vrijlating van het gezin Boyle-Coleman'' hebben geregeld. Hij sprak over een positief moment in de relatie tussen de landen.

Ook het Pakistaanse leger reageerde positief op de samenwerking met de Amerikanen. ,,Dit succes onderstreept het belang van het tijdig delen van inlichtingen'', aldus de verklaring.

0 Reacties Doe mee met de discussie →