Patty Brard in discotrein naar Roze Maandag

TILBURG - Patty Brard is maandag al feestend naar de Tilburgse kermis afgereisd. Zij trad samen met Mai Tai in een speciale trein op voor bezoekers van Roze Maandag, die met de zogeheten RozeMaandagExpress vanuit Amsterdam naar de Brabantse stad gingen.

De trein vertrok maandagochtend om 11.29 uur vanuit Amsterdam om via Utrecht en Den Bosch naar Tilburg te rijden. Daar kwam de trein rond 13.00 uur aan, waarna de feestgangers met roze ballonnen vanaf station Tilburg door het centrum trokken. Het jaarlijkse homo-evenement werd om 14.00 uur officieel geopend op het Pieter Vreedeplein in de stad.

Onderdelen van het roze festijn zijn dit jaar het dance event Think Pink en het Holy Pink Festival waar verschillende dj's draaien. Onder anderen 3FM dj's Barend en Wijnand zijn erbij.

Vanwege verwachte temperaturen van boven de 30 graden heeft de gemeente Tilburg maatregelen genomen, zoals vernevelaars en sproei-installaties die ervoor moeten zorgen dat bezoekers het niet te warm krijgen. Roze Maandag is doorgaans de drukste dag van de kermis. Vorig jaar kwamen er 375.000 bezoekers op af.