PEC Zwolle in doelpuntrijk duel langs Roda

ZWOLLE (ANP) - PEC Zwolle heeft trainer John van 't Schip een aangenaam debuut bezorgd. De opvolger van Ron Jans zag zijn team in een doelpuntrijk duel Roda JC met 4-2 verslaan.

Bij Roda JC maakte de van Feyenoord gehuurde Zweed Simon Gustafson beide doelpunten. Treffers van Dirk Marcellis, die de ruststand op 1-1 bepaalde, Adil Auassar in eigen doel, Mustafa Saymak en Bram van Polen bezorgden de thuisploeg de winst.

Aanvaller Jorn Vancamp had zijn eredivisiedebuut bij Roda al snel kunnen opluisteren met een doelpunt maar stuitte op doelman Diederik Boer, na drie jaar Ajax terug in Zwolle. Saymak ging in de 22e minuut in de fout door de bal aan Gustafson te geven. Met een schuiver zette hij zijn ploeg op voorsprong. Marcellis kopte kort voor rust raak uit een corner van Younes Namli.

Auassar, ingevallen na rust, was ongelukkig toen hij de bal uit een voorzet van Van Polen langs zijn eigen doelman Hidde Jurjus schoot. Na ruim een uur stond het echter weer gelijk. Gustafson schoot raak uit een strafschop. Roda wil onder Robert Molenaar meer naar voren spelen en was mede verantwoordelijk voor een leuke middag in Zwolle. Maar uiteindelijk was alleen de thuisploeg er blij mee. Saymak met een knappe lob en Van Polen bezorgden PEC de eerste punten.

0 Reacties Doe mee met de discussie →