Pedrosa loopt verder in op Lorenzo

MOTEGI (ANP) - Dani Pedrosa houdt de spanning erin in de MotoGP. De Spaanse wegracer zegevierde zondag in de Grand Prix van Japan en liep opnieuw punten in op Jorge Lorenzo in de strijd om de wereldtitel. Het was de vierde zege in vijf races voor Pedrosa.

Pedrosa ging halverwege de race op het circuit van Motegi op zijn Honda Lorenzo voorbij en reed vervolgens onbedreigd naar de winst. Lorenzo (Yamaha) kwam op ruim 4 seconden als tweede over de finish. Alvaro Bautista (Honda) maakte er met zijn derde plaats een volledig Spaans podium van.

In de WK-stand is de voorsprong van Lorenzo teruggebracht naar 28 punten. Er zijn dit seizoen nog drie wedstrijden te gaan.

Titelverdediger Casey Stoner vierde zijn rentree na een enkelbreuk met de vijfde plaats. De Australiër van Honda is door het missen van de vorige drie races al wel uitgeschakeld voor een nieuwe titel.

In de Moto3 was er verrassende winst voor de pas 18-jarige Brit Danny Kent. Hij hield de Spanjaard Maverick Vinales en Alessandro Tonucci achter zich. De Nederlander Jasper Iwema was niet meer van de partij. Hij heeft uit onvrede over de motor de samenwerking met zijn Tsjechische team beëindigd.

De Spanjaard Marc Marquez won de race in de Moto2. Het was al zijn achtste zege van dit seizoen.