Portugese voetballers starten met gelijkspel

KAZAN ANP) - Portugal is de strijd om de Confederations Cup zondag begonnen met een gelijkspel. De Europees kampioen kwam in Kazan tegen Mexico niet verder dan 2-2. Rusland, dat zaterdag Nieuw-Zeeland met 2-0 aan de kant zette, gaat na de eerste speelronde aan kop in groep A.

Cristiano Ronaldo hoopt de nog ontbrekende Confederations Cup op zijn lange erelijst te kunnen bijschrijven. Waar veel topspelers (bijvoorbeeld van wereldkampioen Duitsland) rust krijgen, is de aanvaller van Real Madrid na een lang en succesvol seizoen wel van de partij in Rusland bij het toernooi dat geldt als een soort generale repetitie voor het wereldkampioenschap van volgend jaar.

Ronaldo stond in de 34e minuut met een fraaie assist aan de basis van het openingsdoelpunt. Hij zag Ricardo Quaresma tussen drie spelers van Mexico vrij staan, en zette hem vrij voor Guillermo Ochoa. Quaresma kapte de keeper uit en schoot de bal binnen. Kort voor rust kwam Mexico langszij. Javier Hernandez kopte in de 42e minuut, vallend van dichtbij, raak: 1-1.

Lang gelijk op

De tweede helft ging lang gelijk op, maar Portugal werd in de slotfase sterker. Cédric leek met een doelpunt in de 86e minuut de wedstrijd te beslissen. In blessuretijd kopte Héctor Moreno, die van PSV naar AS Roma is overgestapt, alsnog de 2-2 binnen.

Het duel was begonnen met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de bosbranden in de gemeente Pedrógão Grande, die al zeker 61 mensen het leven hebben gekost.

Later op zondag spelen Kameroen en Chili tegen elkaar in groep B, waarvan verder ook Duitsland en Australië deel uitmaken.

0 Reacties Doe mee met de discussie →