Positieve start Wall Street na terugkeer rust

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York maken zich vrijdag op voor een positieve start van de handelsdag. De rust lijkt wat wedergekeerd op de beursvloeren na de politieke ophef rondom president Donald Trump eerder deze week. Beleggers verwerken onder meer resultaten van tractorbouwer Deere en voedingsmiddelenbedrijf Campbell Soup. Verder is het vrij rustig qua richtinggevend nieuws.

Deere schroefde zijn winstverwachting voor het lopende boekjaar flink op. Het bedrijf profiteerde van een aantrekkende vraag naar onder meer tractors en maaidorsers, met name in Zuid-Amerika. Deere staat in de handel voor opening stevig in de plus.

De kwartaalcijfers van Campbell Soup lieten een gemengd beeld zien. De resultaten vielen wat tegen, maar de winstvooruitzichten waren wel positief. Verder werd de omzetverwachting naar beneden bijgesteld.

Applied Materials

Donderdag nabeurs kwam Applied Materials met kwartaalcijfers naar buiten. De toeleverancier aan de chipindustrie behaalde voor het vierde kwartaal op rij een recordwinst. Volgens topman Gary Dickerson presteert het bedrijf beter dan het gemiddelde van de sector.

Ook de verkoper van sportschoenen Foot Locker gaf inzage in de boeken. De cijfers over de afgelopen periode waren slechter dan analisten hadden verwacht. Het aandeel gaat voorbeurs hard omlaag.

Dow Jones

Verder kan uitzendorganisatie Manpower rekenen op aandacht van beleggers. Branchegenoten Randstad en Adecco staan in Nederland en Zwitserland op de beurs onder druk door de aankondiging van Google om een zoekmachine voor banen op te zetten. Mogelijk heeft Manpower daar ook last van.

Donderdag lieten de graadmeters in New York wat herstel zien na de fikse verliezen van de dagen ervoor. Onthullingen over Trump zorgden voor onzekerheid over diens positie en daarmee over zijn beloofde plannen waar beleggers naar uitkeken. De Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent hoger op 20.663,02 punten. De S&P 500 eindigde met een winst van 0,4 procent op 2365,72 punten. De Nasdaq boekte een plus van 0,7 procent tot 6055,13 punten.

0 Reacties Doe mee met de discussie →