Proces Holleeder in februari van start

AMSTERDAM (ANP) - De inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen Willem Holleeder gaat op 5 februari van start. Dat werd vrijdagochtend bekend aan het slot van de veertiende inleidende zitting in het proces tegen de 'topcrimineel'.

Het Openbaar Ministerie vervolgt Holleeder (59) voor zijn vermeende betrokkenheid bij een reeks afrekeningen, waaronder de liquidaties van mede-Heineken-ontvoerder Cor van Hout en vastgoedmagnaat Willem Endstra. Vorig jaar kwam daar de beschuldiging bij van het beramen van de moord op zijn zussen Astrid en Sonja en misdaadverslaggever Peter R. de Vries bij. Zijn zussen hebben belastend verklaard over Holleeder.

De rechtbank in Amsterdam laat komende donderdag weten hoe het proces van start gaat. Het Openbaar Ministerie (OM) en de verdediging van Holleeder touwtrekken nog volop om de volgorde van de verhoren. De aanklagers willen dat de rechtbank begint met het verhoor van de 'topcrimineel'. Holleeder en zijn raadslieden willen dat eerst zijn zussen Astrid en Sonja en zijn ex Sandra den Hartog worden gehoord.

,,Elke keer als ik hier iets zeg, dan is Astrid al naar de politie om te zeggen hoe ze het moeten zien", aldus Holleeder vrijdagochtend tegenover de rechtbank. ,,Ze is advocaat. Ze zet het in elkaar en als ik dan als eerste verklaar, dan is dat in mijn nadeel. Ik ben geen verdachte die zich op zijn zwijgrecht beroept, maar ik weet hoe ze is, wat ze gaat doen en hoe ze dat gaat doen."

0 Reacties Doe mee met de discussie →