Rekening restaurant leidt tot rellen India

DHULE (ANP) - Ruzie over de rekening in een restaurant in het Indiase Dhule heeft geleid tot onlusten die vier doden, meer dan 200 gewonden en een enorme schade hebben veroorzaakt.

The Deccan Herald meldde dat in de plaats 350 kilometer ten noordoosten van Mumbai (Bombay) maandag een gewonde aan zijn verwondingen is bezweken en dat daarmee het dodental op vier is komen te staan. De autoriteiten in de deelstaat Maharashtra zijn een onderzoek gestart naar de plotselinge en hevige onlusten.

Een jongeman weigerde zondag de rekening te betalen in een restaurantje op het plein. De restauranthouder werd razend en viel zijn klant aan. Die nam de wijk om terug te keren met tientallen leden van zijn religieuze gemeenschap. Vrijwel onmiddellijk braken tot in de wijde omgeving vechtpartijen uit tussen hindoes en moslims.

De politie probeerde die eerst met de wapenstok, toen met traangas, vervolgens met plastic kogels en uiteindelijk met gewone munitie te bezweren. Dat lukte uiteindelijk. Meer dan de helft van de 213 gewonden zijn politiemensen.