Rockers van Di-rect hebben rustig privéleven

DEN HAAG - Het nieuwe album Rolling With The Punches van Di-Rect komt op 6 oktober uit. De basis werd een jaar geleden gelegd in een antikraakstudio in Den Haag, vertellen de bandleden Marcel Veenendaal en Frans van Soest, alias Spike, in VIVA.

"Door deze manier van opnemen konden we het album een bepaalde kleur meegeven, waarop we voortborduurden. Delen van die antikraaksessies hebben het album gehaald, andere delen werden een eerste, ruwe versie'', vertelt frontman Marcel Veenendaal.

Marcels zoontje, die in december twee jaar oud wordt, woonde de opnames in de studio bij. ''Ik wil er voor mijn kleine man zijn. Op de fiets door de duinen, leuke dingen met hem doen. Ik wil alles meemaken zonder dat ik de helft van de tijd in een cocon zit'', zegt de musicerende vader. ''Het wordt steeds leuker om hem te betrekken bij wat ik doe. Hij was erbij in de studio. Hij keek met open mond achter het raam naar de blazers die kwamen inspelen. Supergaaf dat hij daar gewoon kan ronddrentelen. Dat ik geen baas heb die zegt: 'Hartstikke leuk Marcel, maar nu effe niet'.''

Vrijheid

De mannen van Di-rect hebben een minder losbandig leven dan mensen denken. Spike: ''Ik ben nu vijfenhalf jaar samen met Bella en dat is de langste relatie die ik ooit heb gehad. Voor haar hechtte ik te veel aan mijn vrijheid, aan heel hard leven, of was het gras altijd groener aan de overkant. Bij Bella was het raak en vond ik rust. Het positieve is dat ik naast de rust met haar ook heel hard kan gaan. We kunnen goed feesten samen en hebben veel gemeenschappelijke passies."

Di-rect geeft op 3 november een show in de Amsterdamse concerthal AFAS Live.

0 Reacties Doe mee met de discussie →