Romney passeert Obama in peiling

WASHINGTON (ANP) - Vier dagen na het eerste televisiedebat tussen de twee Amerikaanse presidentskandidaten zouden de meeste Amerikanen op de Republikein Mitt Romney stemmen. Dat bleek maandag uit een peiling van onderzoeksinstituut Pew Research Center. Het is de eerste keer sinds tijden dat Romney in een peiling aan kop gaat.

Volgens het onderzoek dat tussen 4 en 7 oktober werd uitgevoerd onder 1511 personen, zou Romney 49 procent van de stemmen krijgen. President Barack Obama moet het doen met 45 procent. In september lag Obama nog 9 procentpunten voor. Overigens had niet iedereen die voor het onderzoek werd bevraagd, zich geregistreerd als kiezer.

Hoewel zijn optreden in het eerste televisiedebat vorige week Romney ook in andere peilingen de wind in de rug heeft gegeven, behoudt Obama bij de meeste onderzoeken zijn voorsprong.

Obama moet misschien iets extra's ondernemen om zijn populariteit onder vrouwen op te vijzelen. Volgens onderzoeksinstituut Pew was Obama eerst veel populairder bij de vrouwen dan Romney. Nu zijn beide presidentskandidaten even geliefd in deze groep.