School herdenkt doodgestoken leerlinge

IJSSELSTEIN (ANP) – Het Cals College herdenkt maandagmorgen in een besloten bijeenkomst de 16-jarige vmbo-leerlinge uit IJsselstein, die vorige week woensdag werd doodgestoken. Haar moeder is vrijdag voor 2 weken in bewaring gesteld op verdenking van betrokkenheid bij het fatale drama en mag volgens haar advocaat geen contact hebben met de buitenwereld.

Volgens de politie waren er problemen in het gezin, maar wat precies de aanleiding is geweest voor de steekpartij moet nog uit onderzoek blijken.

Burgemeester Patrick van den Brink van IJsselstein riep in het weekeinde namens de familie van het meisje op om niet mee te doen aan ,,de vele speculaties die thans de ronde doen''. Hij doelde daarmee op verhalen als zou er sprake zijn geweest van eerwraak, wat tot nu toe niet uit het onderzoek is gebleken.

Het condoleanceregister die sinds vrijdag in de hal van het gemeentehuis ligt, is al door veel mensen getekend. De nabestaanden hebben laten weten geen behoefte te hebben aan een stille tocht of andere openlijke uitingen van medeleven.