Sterren herdenken slachtoffers Newtown

LOS ANGELES - Verschillende Hollywoodsterren stonden donderdag op social media stil bij de schietpartij op een school in het plaatsje Newtown, precies vijf jaar geleden.

Op 14 december 2012 schoot een 20-jarige man op basisschool Sandy Hook twintig leerlingen en zes medewerkers dood. De omgekomen kinderen waren zes en zeven jaar. "Sommige dingen moeten herinnerd worden, al is het alleen uit angst voor wie we zouden zijn als we het vergaten. Sandy Hook is één van die dingen, het zit vandaag in mijn hoofd en hart", liet John Mayer weten.

Veel sterren uitten hun frustratie dat er sinds de schietpartij niets is veranderd aan de wapenwetgeving in de VS. Michael Keaton deelde: "Vijf jaar sinds Sandy Hook. Geen vooruitgang. Ze waren zes jaar oud." en Reese Witherspoon zei: "Ik ben in tranen als ik denk aan de onschuldige levens die we vandaag vijf jaar geleden verloren op Sandy Hook. Ik bid voor de families. Mogen we alsjeblieft wetten hebben voor veilig wapengebruik? Wat is er voor nodig?". Ze deelde daarbij een post van New York Daily News, waarin alle namen van de jonge slachtoffertjes stonden.

Alyssa Milano schreef op Twitter: "Ik schaam me er diep voor dat we als land niets hebben gedaan om ervoor te zorgen dat een tragedie als deze niet meer voor kan komen." Olivia Wilde deelde een video die een moeder van een van de omgekomen kinderen maakte. "We hebben de neiging de slachtoffers op te delen in groepen en hun individuele verhalen te vergeten. Hun pijn is uniek en significant", zei de actrice die de nabestaanden veel sterkte wenste op deze moeilijke dag.

0 Reacties Doe mee met de discussie →