Welingelichte Kringen.nl
ZONDAG 28 AUGUSTUS 2016 

‘Stilste festival van het land’ in Arnhem

‘Stilste festival van het land’ in Arnhem
Door - zaterdag 29 september 2012, 04:11 in categorie: Cultuur

ARNHEM (ANP) - Arnhem staat dit weekeinde in het teken van wat de organisatie noemt ,,het stilste festival van Nederland.'' In de Gelderse hoofdstad verzamelen zich namelijk ongeveer 150 levende standbeelden uit de hele wereld om mee te doen aan het wereldkampioenschap Living Statues op zondag. Ook zaterdag zijn er al tal van standbeeldenactiviteiten in de stad.

Een bijzondere act zal de Portugese Antonio Gomes dos Santos laten zien, zo voorspelt de organisatie. Deze Portugees, die ook het wereldrecord stilstaan op zijn naam heeft staan, slaagt er in om een halve meter boven zijn sokkel te zweven. Tot nu toe heeft hij geheim weten te houden hoe hij dat doet.

Een andere opvallende act is die van Sergio Alberto Gambetta. Dit Spaanse standbeeld verrijst als een fonkelende feniks uit een berg as. Alle standbeelden die in Arnhem om het wereldkampioenschap 2012 strijden, zijn in eigen land op de hoogste plekken in de voorrondes geëindigd. Voor Nederland doet Tukkers Connexion mee, dat met de voorstelling Samen Schaatsen in Valkenburg Nederlands kampioen werd.

Wegens het festival gelden dit weekeinde in en rond Arnhem tal van verkeersmaatregelen.

 • Bart Matthesius

  De vaak (wellicht terecht) verguisde Al Gore had het al over ‘An inconvenient truth’. Ik vind de titel zeer treffend, omdat die een zeer interessant stukje menselijke natuur aanstipt: mensen kunnen zichzelf dingen laten geloven – of juist niet – net zoals het ze uitkomt. God, Klimaat, 9/11 building 7, ga zo maar door. Ratio komt daar niet bij kijken.

  Ik weet het niet met het klimaat, maar ik geloof wel in Better safe than sorry. Laten we er vanuit gaan dat er iets niet in orde is, en in de tussentijd proberen aan te tonen dat het vals alarm is. Lukt dat niet? Dan moeten we echt aan de bak.

  • kletsmajoor

   “,,, Better safe than sorry …”

   Helaas worden door de klimaatalarmisten onder de noemer “better safe than sorry” dermate draconische maatregelen nagestreefd dat onze toch al zwakke economie te gronde zal gaan. In Griekenland kun je zien hoe “safe” je dan bent. Daar lopen de neofascisten openlijk over straat en slaan erop los.

   Ik zou liever afwachten of de verdere ontwikkelingen echt richting rampscenario’s gaan of dat het allemaal wel meevalt. Tenslotte is de gemiddelde temperatuur de laatste 15 jaar nauwelijks gestegen, terwijl de CO2 uitstoot in hetzelfde tempo doorging. Daar wringt toch iets. De kleine ijskap dit jaar kan net zo goed een statistische uitschieter zijn. Dat is in de jaren ’20 van de vorige eeuw ook al eens gebeurd.

   • KritischeMassa

    Er is geen moment in de aardse historie geweest waarin het klimaat niet veranderde…

    Het feit dat er úberhaupt ijskappen zijn is al vrij bijzonder voor deze planeet en het bewijs dat we in een ijstijd zitten…

    • Niegol

     compleet nergens op slaande onzin!
     Natuurlijk veranderd het klimaat. Het gaat om het tempo waarop dat gebeurt. oud worden doen we allemaal, maar je kijkt wel wat gek op als je morgen plotseling 10 jaar ouder bent dan vandaag.

     Ach, mensen zoals jij en kletsmajoor geloven toch wel wat hun uitkomt, ondanks de overvloed aan bewijsmateraal steken jullie liever je vingers in de oren en roepen “LALALALALALAAAA” als een stelletje peuters.En de volgende generatie betaalt de rekening.

     Voor rampscenarios, kijk voorlopig maar eens naar de frequentie waarop weersextremen plaatsvinden. Die is al flink omhoog, precies zoals de wetenschappers (je weet wel, die mensen die wel alle feiten kennen en enorm veel tijd steken in het bestuderen daarvan) al geruime tijd voorspellen.

   • http://profile.yahoo.com/KLZANVTWDQRLVJIO34NZTTBQWY hans

    Wel eens van “het omslagpunt” gehoord, Kletsmajoor?

    • kletsmajoor

     Ja, maar als er op zo’n manier druk wordt uitgeoefend om snel iets te doen word ik een beetje achterdochtig.

     Is je wel eens opgevallen dat de voorspellingen van de klimaatmodellen helemaal geen omslagpunt vertonen? Alleen maar een exponentieel stijgende lijn tot het einde van de eeuw, de een wat stijler dan de ander.

 • LiberaalRoyaal

  Ik kan de beste man aardig volgen maar ik deel overduidelijk zijn conclusie niet. Hij geeft de verkeerde ‘soort’ mens de schuld!

  “En leg uit dat de wereld zich niet laat leiden door rationele mensen”

  Rationele mensen? Mensen die zich berusten op wetenschappelijke gronden en feiten, die bedoelt meneer toch? De meeste wetenschappelijke modellen wijzen toch richting een drastische klimaatverandering en het is toch een feit dat de poolkap deze zomer zijn kleinste proportie ooit in de moderne tijd heeft gehaald? Duidelijk verhaal toch… Al waren we rationele wezens geweest hadden we hier al lang naar gehandeld.

  • LiberaalRoyaal

   Hmm, nu ik zijn conclusie nog een keer lees zie ik dat die op verschillende manieren interpreteerbaar is. Misschien heeft hij toch wel een beetje gelijk :-)

  • marianne martens

   dat is fideel.

  • bierneus

   Probleem van die modellen is dat de voorspelde uitkomsten niet overeenkomen met de echte uitkomsten. Het zijn dus hypothesen die niet blijken te kloppen en in normaal, niet gepolitiseerd, wetenschappelijk onderzoek dus herzien of afgewezen dienen te worden. Maar dat kost al die groeperingen die hun brood verdienen met deze onzin heel veel geld en dus blijft men hameren op niet gevalideerde modellen.

 • JRR Uijlings

  De klimaatontkenningslobby is zeer sterk. Het grote geld wil helemaal niet betalen voor vervuiling.

  Maar sinds de studie van groot klimaat-skepticus Richard Muller is toch wel duidelijk dat de opwarming van de aarde echt is en door mensen veroorzaakt wordt.

  • bierneus

   Er vastmeer geld om in de ‘ik wil bewijzen dat de mens de bron is van alle kwaad op aarde, inclusief slecht weer’ lobby dan in de vrij beperkte ‘lobby’ van degenen die de nodige wetenschappelijke vraagtekens zetten. Hele beroepsgroepen van professionele onheilsprofeten moeten een andere baan zoeken als we bij zinnen komen. Zou wel mooi zijn, dan kunnen onze vrienden van Greenpeace etc. zich weer gaan bezighouden met milieu enzo.

 • domen099

  Weten jullie hoeveel artikelen er op internet zijn te vinden over de huidige afkoeling van de aarde, Zie bijvoorbeeld: http://www.trouw.nl/tr/nl/4332/Groen/article/detail/2461642/2011/07/04/Aziatische-luchtvervuiling-koelt-aarde-af.dhtml
  En in dit artikel http://www.klimatosoof.nl/node/794 kun je lezen hoe er momenteel twee miljoen vierkante kilometer meer ijs is op de Zuidpool. Tegenwoordig kun je voor een sneeuwvakantie ook gerust naar Zuid-Afrika gaan: http://www.telegraaf.nl/reiskrant/12705641/__Sneeuw_in_Zuid-Afrika__.html.
  Voor mij is het allemaal nog niet zo duidelijk. Duizenden jaren geleden warmde de aarde ook weleens op. En toen was er geen industrie.
  Vraag: zou er niet eerder sprake kunnen zijn van een klimaatverschuiving dan van een klimaatverandering?
  Frank Domen

 • domen099

 • marianne martens

  wetenschappers genoeg en bij de fleet die op een wetenschappelijke manier hebben aangetoond dat de klimaatverandering door der “Mensch” wordt veroorzaakt.
  Het meest grofste en barbaarse is dat elke levende vorm last krijgt van de ” vileine” mens die in een virtuele wereld leeft.

 • bierneus

  Waarom krijgt dit soort idioten nog zoveel media aandacht? Elke keer dateert hard waait, of wat nat of lekker warm is komen deze figuren met hum Marta: de mens is slecht en zal verdoemenis overzichtelijk afroepen. Kennelijk hebben we helemaal geen kerk nodig om onszelf heel zondig te vinden.
  Stel dat (en dat is een hele grote ‘stel dat’, want vooralsnog zijn er alleen nog maar wetenschappelijke hypothesen die staalhard door de realiteit worden weerlegd, iets wat in echte wetenschap in ieder geval een bepaalde mate van twijfel over de hypothese teweeg brengen) de mens door CO2 uitstoot meewerkt aan de klimaatsverandering op aarde. Dan nog is het voorgestelde “terug naar het ontwikkelingsniveua van Somalië” geen reëels optie, en ook niet nodig. De mens is door de eeuwen heen prima in staat geweest om problemen op te lossen en ik heb genoeg vertrouwen in de mensheid dat we ook aan dit probleem (of de mens daar nou aan meegewerkt heeft of niet) op te lossen.

  • Han

   Ja je kunt het allemaal ontkennen. Vind ik niet zo sterk eigelijk. Zeg dan dat je de nieuw onstane situatie juist als een uitdaging ziet:

   Uitmoorden van diersoorten als broodverschaffing! Millieuvervuiling als bijverdienste! Een rotzooi van deze planeet maken levert geld op. Het recht van de sterkste! De juiste weg!

   De wereld zal pas vrede kennen als de laatste waanzinnig mens op een gigantische berg goud zijn laatste adem uitblaast.

 • http://twitter.com/FantoomPARadox AlterEgoPeter

  Sorry hoor, maar de wereld was al knettergek. zolang de massa nog achter de enkeling aanholt, een geniale gek of een psychopaat, blijf je dit soort dingen houden.

  Ik was even bang dat het allemaal goed kwam.
  Diep teleur gesteld.
  Ik had mezelf voor de gek gehouden.