Tanja Nijmeijer geeft radio-interview

BOGOTA (ANP) – De rebellenbeweging FARC heeft hoge verwachtingen van de vredesonderhandelingen met de Colombiaanse regering, die deze week in Oslo beginnen. Dat zegt Tanja Nijmeijer in een interview van ruim een kwartier met radiostation CRB, dat banden heeft met de rebellen.

Het interview met Nijmeijer werd maandag op de website van de guerrillabeweging gezet. In het item zegt 'Alexandra', zoals ze door de FARC wordt genoemd, dat het 8 oktober is, de sterfdag van de beroemde Argentijnse guerrillaleider Che Guevara.

Nijmeijer begint het interview kort in het Nederlands. ,,Ik wil ook graag een groet in het Nederlands uitspreken voor het Nederlandse volk, die misschien op de hoogte is van de situatie in Colombia."

Eerder werd bekend dat Nijmeijer, die al jaren bij de FARC strijdt, gaat onderhandelen met de regering van het Zuid-Amerikaanse land. De FARC wil dat de Nederlandse bij de besprekingen is vanwege haar talenkennis en om communicatie met de buitenlandse pers te verzorgen. Dat meldt de staatstelevisie maandag.