Televizier-Ring naar TVOH

AMSTERDAM (ANP) – The Voice of Holland (TVOH, RTL4) heeft de Gouden Televizier-Ring 2012 in de wacht gesleept. Olympisch turnkampioen Epke Zonderland reikte de felbegeerde publieksprijs uit in het Amsterdamse Carré.

De spanning liep vrijdagavond hoog op tijdens het jaarlijkse Gouden Televizier-Ring Gala. De talentenjacht kreeg 49 procent van de stemmen en versloeg Ali B op Volle Toeren (TROS) en Wie is de Mol? (AVRO). Wie is de Mol? was al voor de zesde keer genomineerd, maar slaagde er wederom niet in de prijs te winnen.

Presentator Martijn Krabbé roemde namens de makers het team van TVOH. ,,We werden 2 jaar geleden op pad gestuurd door John (de Mol) en Erland (Galjaard) met 1 opdracht: vind het genre opnieuw uit. Dat was best moeilijk na Idols en X Factor. We moesten onszelf opnieuw uitvinden.'' Maar het draait volgens hem ook vooral om talent. ,,Hadden jullie gedacht dat in zo'n klein landje zoveel mensen kunnen zingen?''

Zoals ieder jaar is het ontwerp van de ring van de hand van edelsmid Anneke Schat. Vorig jaar ging de talkshow Voetbal International op RTL7 er met de prijs vandoor. The Voice of Holland was toen ook genomineerd.