Terpstra en Keisse winnen zesdaagse

ROTTERDAM (ANP) - Niki Terpstra heeft met zijn Belgische ploeggenoot Iljo Keisse de 31e Zesdaagse van Rotterdam gewonnen. De Nederlandse wielrenner, nooit te beroerd om aan te vallen, deed dat dinsdagavond in de afsluitende koppelkoers over 45 minuten plus 50 ronden veelvuldig met Keisse. Het strijdlustge koppel sloeg in de finale op het allerlaatste moment toe en nam een beslissende ronde voorsprong op de overgebleven concurrenten.

Dat waren er nog voldoende. Na drie kwartier koersen leidden Wim Stroetinga en Peter Schep nog, na eerder de aansluiting met het peloton met de kanshebbers nog te hebben verloren. Met het ingaan van de laatste 50 ronden resteerden er vier titelgegadigden. Het Belgische duo Gijs van Hoecke/Kenny de Ketele miste als enige de slag.

In de tussensprints waren Pim Lightart en diens Deense metgezel Michael Mörköv twee keer de beste, het jeugdige Nederlandse tweetal Yoeri Havik/Nick Stöpler eenmaal. Op de ultieme demarrage van Terpsta/Keisse had niemand een antwoord. Zeven ronden voor einde reed de Nederlands-Belgische combinatie solo op kop. Bij de huldiging flankeerden Schep/Stroetinga (tweede) en Havik/Stöpler (derde) de winnaars.