Trek-Segafredo neemt Brambilla over

WATERLOO (ANP) - De Italiaan Gianluca Brambilla zet zijn loopbaan voort bij Trek-Segafredo. De Amerikaanse ploeg waarvoor onder meer Bauke Mollema rijdt, heeft de 30-jarige wielrenner voor twee jaar vastgelegd. Hij komt over van Quick-Step, waarvoor hij vorig jaar zowel in de Ronde van Italië als de Ronde van Spanje een etappe won.

Brambilla is prof sinds 2010. ,,Ik ben supergemotiveerd om bij Trek an de slag te gaan. Ik heb veel geleerd bij Quick-Step, maar het is nu tijd voor een volgende stap in mijn loopbaan'', liet hij via zijn nieuwe werkgever weten. ,,Ik hoop met name een goed klassement te kunnen rijden in de Giro, de wedstrijd die ervoor zorgde dat ik wielrenner ben geworden.'' Brambilla hoopt daarnaast op een hoofdrol in klassiekers als Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije.

Teambaas Luca Guercilena is duidelijk over de rol van Brambilla in de ploeg die klassementsrenner Alberto Contador zag stoppen .,,Gianluca wordt een van onze speerpunten in de Giro. Hij kan etappes winnen en voor een goed klassement gaan, maar kan ook uit de voeten in eendaagse wedstrijden.''

0 Reacties Doe mee met de discussie →